Penat Kupas Kulit Kentang Guna Kaedah Manual??

Siapa kat sini yang penat dan lelah menggunakan kaedah manual untuk kupas kulit kentang?? Berjam-jam untuk habiskan kupas kentang. Penat dan buang masa nak tunggu selesai proses mengupas kulit kentang? Haa, jangan risau. Kami ada solusinya untuk bantu anda 😊

Jom baca entri di bawah sampai habis 👇🏻

Mesin kupas kulit kentang atau Potato Peeler ini khusus untuk mengupas kulit kentang secara automatik. Mesin ini banyak digunakan oleh pengusaha makanan seperti catering, restoran dan hotel. Selain daripada kentang, mesin ini boleh untuk mengupas kulit bawang dan ubi.

Mesin kupas kentang bukan sahaja mampu menjimatkan masa anda tapi juga mampu mengupas kentang dalam kauntiti yang banyak. Haa, menarik bukan? Mesin ini mampu menghasilkan dalam 10kg dalam masa 2 minit sahaja untuk siapkan proses mengupas. Pantas dan efisien apabila para usahawan menggunakan mesin ini.

Kebanyakkan usahawan karipap, usahawan murtabak memang akan menggunakan mesin ini untuk memudahkan urusan serta menjimatkan tenaga usahawan untuk mengupas kentang dengan pantas. Mesin ini menggunakan kertas pasir untuk mengupas kulit kentang dan dengan mudahnya kulit kentang akan terhakis tanpa pembaziran isi kentang.

Jadi, para usahawan jom dapatkan mesin ini dengan segera untuk memudahkan urusan harian anda dan proses mengupas kulit kentang berjalan dengan smooth ☺️

https://kedaimesinmakanan.com/jimatkan-masa-an…as-kulit-kentang/

(Yanie)