Rahsia Perniaga Nasi Lemak Mantul

Pengusaha nasi lemak terkejut apabila hasil jualan beliau  mencecah 2 kali ganda dari sebelum ini. Apakah rahsia disebalik kejayaan ini ? Mari kita rungkai bersama.

Pengusaha ini menghasilkan sambal yang sangat halus dan tanpa biji. Penghasilan cili sebanyak 60kg dalam masa sejam tanpa biji membuatkan beliau menjimatkan masa dalam menghasilkan cili yang cantik. Ini merupakan “Pembantu” yang digunakan oleh penguasaha ini.

Pengusaha ini menggunakan blender tanpa air untuk menghasilkan rasa keaslian setiap bahan didalam sambalnya. Untuk pengetahuan semua mesin yang digunakan beliau menggunakan motor buatan taiwan. Blender tersebut seperti ini. Pengusaha ini sangat mementingkan kualiti sambalnya kerana disitu rasa unik yang membuatkan pelangan tak jemu untuk menjamah.

Beliau menyatukan semua bahan yang dijaga mutunya ke dalam satu kawah. Kawah yang digunakan adalah jenis stainless steel seperti ini. Pengusaha ini sangat menjaga mutu sambalnya sehingga ke masak sambal pun beliau mencari satu alat yang dapat menyatukan bahan2nya dengan sekata dan menjimatkan tenaga.

Jadi para pengusaha nasi lemak yang nak tambah pengeluaran dan dalam masa yang sama dapat tambah pendapatan sehingga tak terkawal. Boleh cuba guna rahsia yang dikongsikan oleh usahawan berjaya ini. Semoga bermanfaat untuk semua ya. Setakat ini sahaja ya perkongsian saya.

Edit by : SITI SEHA